Според слухове  Mercedes-AMG C63 и E63 ще получат отново V8

...
Според слухове  Mercedes-AMG C63 и E63 ще получат отново V8
Коментари Харесай

V8 се завръща при AMG C63 и Е63?

Според слухове  Mercedes-AMG C63 и E63 ще получат още веднъж V8 до 2026 година

Mercedes-AMG прави изненадваща завой на 180 градуса.

Радвайте се, фенове на 4,0-литровия V8 с два турбокомпресора на Mercedes-AMG, тъй като наподобява, че моторът ще се завърне в най-горещите модели C-класа и E-класа. Car and Driver оповестява, че V8 ще бъде възобновен като halo мотор за тези модели, защото почитателите на AMG не са удовлетворени от актуалната гама мотори.

Изцяло новият C63 се задвижва позорно от четирицилиндров plug-in хибриден мотор с турбокомпресор, до момента в който съгласно слуховете идващото потомство Mercedes-AMG E63 ще одобри редови шестцилиндров мотор с турбокомпресор PHEV.

Очевидно тези мотори не са задоволително положителни, с цел да се конкурират с това, което са подготвили Audi и BMW. Съдбата на идващото потомство M3/M4 е незнайна, само че наследникът на настоящия M5 ще резервира своя V8 мотор, като добави солидна доза електрическа сила. Предстоящите производителни модели на Audi също ще бъдат PHEV, само че те няма да се свеждат до четири цилиндъра.

Ако бяхме на мястото на Mercedes-AMG, ние също щяхме да се опасяваме.

Позовавайки се на два самостоятелни източника, Car and Driver твърди, че Mercedes е ангажиран с обновяването на 4.0 V8, с цел да отговори на по-строгите стандарти за излъчвания Euro 7, и моторът ще бъде подготвен да се върне в C и E.

Те са разговаряли и с директно ангажирани висши инженери и те са споделили, че двата модела ще се нуждаят единствено от „ дребни промени “, с цел да може V8 да се вмъкне под капака, което е разумно, защото предната част на AMG C63 е удължена доста спрямо базовата C-класа.

Тези модели могат да се появят в шоурумите още през 2026 година И двата модела са част от главните модели на Merc и евентуално ще продължат да се създават и през идващото десетилетие.

Защо е тази неочаквана смяна на мнението? Мерцедес постави доста старания, с цел да създаде своя разединяващ четирицилиндров мотор с мощ 670 к.с., и го отбрани в медиите, наричайки го „ революционен “. Макар да сме съгласни, че Mercedes-AMG C63 S E Performance е софтуерен шедьовър, не можем да пренебрегнем обстоятелството, че той тежи малко под 2040 кг. Както ни научи Колин Чапман, тежестта скапва всичко. Освен това на 2,0-литровия четирицилиндров мотор му липсва спектакълът, който един AMG заслужава.

Мнението на специалистите от CarBuzz

Някои биха споделили, че Mercedes-Benz не прави неточности. На това ние отговаряме: Чували ли сте за X-класата? Tози пикап струваше на Mercedes голяма сума пари и към момента е свеж в паметта на германците. Ако не друго, той научи Mercedes, че от време на време се постанова да се откажеш.

Не считаме обаче, че четири- и шестцилиндровите модели ще изчезнат. Една група от ранни консуматори там харесва концепцията за AMG, който може да измине няколко километра единствено на електричество. Но има и по-голям контингент от купувачи, които помнят емблематичните AMG с V8 като SLS, CLK Black и C55. Те желаят и са подготвени да платят в допълнение за саундтрака, тъй че за какво да не изкарат още повече пари от тях?

Благодарение на съществуването на Mercedes-AMG GT 63 S E Performance знаем, че V8 M177 може да се употребява в композиция с plug-in хибридна система. Най-вероятният сюжет е да се вкара там системата с 831 конски сили и да се цената да се усили с 50 хиляди $ по отношение на общоприетите модели.

Но ние сме цинични. Може би Mercedes-AMG е оставил вратата отворена от самото начало, надявайки се, че политиците ще трансформират мнението си по отношение на по-строгите закони за излъчванията. Премиерът на Обединеното кралство към този момент съобщи, че възбраната за потребление на ДВГ може да не се реализира по проект.

Каквито и да са аргументите, ние просто ще отпразнуваме тези клюки от едно доста надеждно и доверено издание.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР